Sastojci:
- 250 g margarina
- 250 g sira u krišci
- 300 g brašna
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 300 g dimljenih kobasica
- so
- susam
Priprema:
1. Omekšali margarin penasto umutiti pomoću miksera.
3. Umešeno testo ostaviti da miruje u frižideru najmanje 120 min.
4. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
5. Potom okruglim kalupom prečnika 5 cm na polovini testa izvaditi kolutove. Od preostalog testa izvaditi manje kolutove prečnika 4 cm.
6. Dimljenu kobasicu iseći na kolutove.
7. Na veće kolutove testa u sredinu kobasicu a ivice testa premazati belancetom. Odozgo ih prekriti manjim kolutovima testa pa ivice pomoću viljuške pritisnuti da se slepe.
8. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati punjene pogačice. Premazati ih žumancetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)