Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 8 prepeličjih jaja
- 3 jajeta
- 1 manja glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 150 g prezli
- 100 g brašna
- 150 g majoneza
- 1 dl pavlake
- mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Šargarepu, crni i beli luk očistiti i iseći na krupnije komade. Pileće belo meso takođe iseći na veće kocke. Zatim sve pripremljene sastojke samleti na mašini za mlevenje.
3. Prepeličja jaja obariti i oljuštiti.
4. Smesu od mesa podeliti na 8 kuglica a potom u sredinu svake kuglice utisnuti po jedno prepeličje jaje.
5. Oblikovane kuglice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Potom ih pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonez i pavlaku te preliti preko prženih kuglica.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)