Sastojci:
- 2 manja pileća bela mesa
- 300 g spanaća
- 60 g buđavog sira
- 60 g mladog sira
- 3 jajeta
- 100 g brašna
- 150 g prezli
- mešavina začina
- 500 g krompira
- ulje, so
Priprema:
1. Pileće belo meso uzdužno preseći napola tako da se od jednog belog mesa dobiju 2 šnicle. Šnicle poprečno zarezati i otvoriti a potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
3. Buđavi i mladi sir izrendati na krupno rende.
4. U manjoj posudi sjediniti spanać, rendani buđavi i mladi sir i začine po ukusu.
5. Istanjene šnicle začiniti pa na svaku staviti malo fila. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra te urolovati.
6. Punjene rolnice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
7. Krompir očistiti i iseći na štapiće te propržiti na vrelom ulju. Prženi krompir poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)