Sastojci:
- 400 g zamrznutih morskih plodova
- 100 g pirinča
- 200 g kukuruza šećerca
- 10 šeri paradajza
- 1 manji crni luk
- 6 čenova belog luka
- 50 g crnih maslina
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 4 kašike balzamiko sirćeta
- 1 limun, so
- 1 manja zelena salata
- mešavina začina
Priprema:
1. Pirinač i kukuruz obariti u slanoj vodi a potom ocediti od suvišne tečnosti.
3. Beli luk sitno iseckati te polovinu propržiti na malo maslinovog ulja. Zatim dodati odmrznute i oceđene morske plodove te i njih kratko propržiti. Zaliti belim vinom, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati preostali beli luk, peršun, maslinovo ulje, pirinač, kukuruz šećerac, zelenu salatu, masline, šeri paradajz i crni luk. Sipati balzamiko sirće i sok od limuna, začiniti po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)