Sastojci:
- 400 g zamrznutih morskih plodova
- 100 g pirinča
- 200 g kukuruza šećerca
- 10 šeri paradajza
- 1 manji crni luk
- 6 čenova belog luka
- 50 g crnih maslina
- 1 kašika seckanog peršuna
- 1 dl belog vina
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 4 kašike balzamiko sirćeta
- 1 limun, so
- 1 manja zelena salata
- mešavina začina
Priprema:
1. Pirinač i kukuruz obariti u slanoj vodi a potom ocediti od suvišne tečnosti.
3. Beli luk sitno iseckati te polovinu propržiti na malo maslinovog ulja. Zatim dodati odmrznute i oceđene morske plodove te i njih kratko propržiti. Zaliti belim vinom, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smesu dodati preostali beli luk, peršun, maslinovo ulje, pirinač, kukuruz šećerac, zelenu salatu, masline, šeri paradajz i crni luk. Sipati balzamiko sirće i sok od limuna, začiniti po ukusu i polako promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)