Sastojci:
- 4 veća krompira
- 200 g goveđe pršute
- 1 manji praziluk
- 100 g kačkavalja
- 1 kašika seckanog peršuna
- 5 kašika maslinovog ulja
- 2 dl goveđe supe
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Krompir dobro oprati a potom zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi.
3. Praziluk iseći na kockice, 4 lista goveđe pršute izdvojiti i ostaviti sa strane a preostalu pršutu iseći na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja propržiti praziluk. Potom dodati seckani krompir i pršutu, goveđu supu, peršun i začine po ukusu pa promešati.
5. Pripremljenim filom napuniti krompire, dekorisati listovima pršute i posuti rendanim kačkavaljem. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC 20 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)