Sastojci:
- 3,5 dl vode
- 1 dl ulja
- 200 g brašna
- 4 jajeta
- so
- 1/2 praška za pecivo
- 70 g kačkavalja
- 70 g kulena
Za fil:
- 350 g švapskog sira
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica mlevene paprike
- začini po ukusu
- 100 g kulena
Priprema:
1. U šerpi sjediniti vodu i ulje, dodati malo soli po ukusu i kuvati dok ne proključa. Zatim skloniti sa ringle pa dodati brašno i mutiti žicom kako bi se dobila ujednačena smesa. Potom vratiti na ringlu i kratko prokuvati.
2. U ohlađenu smesu dodati prašak za pecivo i jaja te umutiti mikserom. Na kraju dodati sitno seckani kulen i rendani kačkavalj i polako promešati.
3. Pripremljenu smesu sipati u poslastičarski džak. Pleh obložiti papirom za pečenje pa na njega istiskivati gomilice od pripremljenog fila. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni. Tokom pečenja ne otvarati rernu.
4. Dok se krofnice hlade, pripremiti fil. Sjediniti švapski sir, sitno seckani beli luk, mlevenu papriku i začine po ukusu te dobro izmešati.
5. Pečene princes krofne ostaviti da se ohlade a zatim ih zaseći i napuniti pripremljenim filom. U fil zabosti po jedan fišek od kulena.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)