Za testo:
- 550 g mekog brašna tipa 400
- 1/2 kocke svežeg kvasca
- 2,5 dl mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1 dl ulja
- 100 g margarina
- 1 jaje
- susam
Za fil:
- 250 g feta sira
- 1 žumance
- 200 g šunke
Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 1,5 dl mlakog mleka, kvasac, kašičicu šećera i kašičicu brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za mešenje sjediniti polovinu brašna, nadošao kvasac, ulje, preostalo mleko i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati brašno i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
Fil:
1. Šunku sitno iseckati pa sjediniti sa izgnječenim feta sirom i žumancetom i dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo premesiti pa podeliti na 8 jufki i ostaviti da odmori 20 min. Zatim jufke istanjiti oklagijom.
3. Filovana testa unakrsno iseći na 8 trouglova a svaki trougao po sredini zaseći 2 cm.
4. Na svaki trougao staviti kašičicu fila, a zatim krajeve trouglova preklopiti ka sredini i umotati kiflice.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane kiflice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)