Sastojci:
- 8 tortilja
- 150 g kačkavalja
Za fil:
- 1 glavica crnog luka
- 500 g mlevene junetine
- 200 g kačkavalja
- 1 ljuta paprika
- 1 dl soka od paradajza
- 1 jaje
- so, ulje
- 1 dl pavlake
Za preliv:
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 sveža paprika
- 400 g pelata paradajza
- 1 kašičica šećera
- 2 dl juneće supe
- ulje, so
Način pripreme:
Fil:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na malo ulja. Potom dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
2. Kada je meso napola gotovo, dodati ljutu papričicu isečenu na kolutove, sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
Preliv:
2. Na malo ulja propržiti crveni luk i papriku, a zatim dodati izgnječeni pelat paradajza, beli luk i začine po ukusu. Sipati juneću supu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša. Gotov preliv skloniti sa ringle i kada se ohladi izmiksati.
Finalni postupak:
1. Tortilje blago propržiti sa obe strane. Potom ih premazati mešavinom pavlake i jajeta te po njima rasporediti fil od mesa. Preko mesa posuti malo rendanog kačkavalja i preklopiti.
2. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju sipati malo preliva od paradajza. Preko njega poslagati punjene tortilje tako da se na krajevima preklapaju i preliti ih preostalim prelivom.
3. Na kraju tortilje posuti rendanim kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)