Sastojci:
- 1 veći plavi patlidžan
- 2 jajeta
- 150 g brašna
- prezli po potrebi
- 300 g švapskog sira
- 100 g pečenice
- 200 g majoneza
- prstohvat belog luka u prahu
- 80 g kiselih krastavaca
- 1 manja zelena salata
- mešavina začina
- so, ulje
Način pripreme:
1. Plavi patlidžan zajedno sa korom uzdužno iseći na listove, a zatim svaki list uzdužno preseći napola. Potom ih posoliti i ostaviti da puste sok.
3. Pečenicu i kisele krastavce iseći na kockice te sjediniti sa švapskim sirom, belim lukom u prahu, začinima po ukusu i promešati.
4. Listove zelene salate oprati i uzdužno iseći na trake širine patlidžana.
5. Na svaki list pohovanog patlidžana staviti traku zelene salate, premazatim filom od švapskog sira te urolovati i pričvrstiti čačkalicom. Rolnice poslužiti uz majonez.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)