Sastojci:
- 200 g tankih kora za pitu
- 12 prepeličjih jaja
- 250 g mladog sira
- 100 g švapskog sira
- 220 g praške šunke
- 200 g spanaća
- 1 jaje
- 1 dl pavlake
- 1,5 dl mleka
- mešavina začina, so
- ulje
Način pripreme:
1. Tanke kore za pitu unakrsno preseći da bi se od svake kore dobilo četiri pravougaonika.
3. Mladi sir izmrviti, a prašku šunku iseći na kockice.
4. Sjediniti prašku šunku, švapski i mladi sir te dodati začine po ukusu i promešati.
5. Kalupe za mafine nauljiti pa svako udubljenje obložiti tankim korama za pitu. Krajeve kora saviti ka unutra da ne bi visili.
6. Preko kora rasporediti malo fila od sira i šunke, a zatim naneti malo spanaća.
7. U sredini spanaća napraviti udubljenje pa u svako razbiti po jedno prepeličje jaje.
8. Posebno umutiti jaje, pavlaku i mleko te dobijenom smesom zaliti prostor oko prepeličjih jaja. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)