Sastojci:
- 500 g testenine po želji
- 350 g mladih tikvica
- 1 manja glavica crnog luka
- 80 g pančete
- 20 g parmezana
- 4 dl neutralne pavlake
- 2 čena belog luka
- 3 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Tikvice oprati, odseći im vrhove, a potom ih zajedno sa korom izrendati na krupno rende.
3. Pančetu iseći na tanke štapiće.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati pančetu te i nju kratko propržiti.
5. Kada pančeta porumeni, dodati tikvice i dinstati ih dok ne omekšaju.
6. Zatim dodati neutralnu pavlaku, parmezan i začine po ukusu te kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a potom je procediti od suvišne tečnosti.
8. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)