Sastojci:
- 20 kanelona
- 300 g praške šunke
- 200 g šampinjona
- 300 g švapskog sira
- 100 g margarina
- 2 kašike brašna
- 2 glavice crnog luka
- 4 dl mleka
- 150 g kačkavalja
- 300 g pelata paradajza
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Prašku šunku, šampinjone i crni luk iseći na kockice.
3. Otopiti 50 g margarina i na njemu propržiti polovinu seckanog crnog luka.
4. Dodati šampinjone i šunkaricu pa dinstati dok suvišna tečnost ne uvri.
5. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. Potom dodati švapski sir, začine po ukusu i promešati.
6. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno
dolivati mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U gotov sos dodati rendani kačkavalj, začine po ukusu i promešati.
7. Sos od paradajza pripremiti na sledeći način: na malo ulja propržiti preostali luk te dodati pelat paradajza i začine po ukusu. Kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
8. Pripremljenim filom od šunke napuniti kanelone.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa pa poslagati kanelone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela sipati sos od paradajza.
10. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 40 minuta.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)