Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 1 dl pavlake
- 2 veze mladog zelja
- 1 dl mleka
- 3 dl mineralne vode
- 1,5 dl ulja
- So
Priprema:
1. Zelje očistiti od zadebljanja na sredini i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno sjediniti žumanca, zelje, sir, pavlaku i malo soli po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Uzimati po dve kore za pitu, poprskati ih mešavinom ulja i kisele vode, premazati sa malo fila pa urolovati.
5. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati filovane kore.
6. Posebno sjediniti malo ulja i mleka te premazati preko kora. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Pečenu pitu prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)