Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 1 dl pavlake
- 2 veze mladog zelja
- 1 dl mleka
- 3 dl mineralne vode
- 1,5 dl ulja
- So
Priprema:
1. Zelje očistiti od zadebljanja na sredini i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. Posebno sjediniti žumanca, zelje, sir, pavlaku i malo soli po ukusu. Dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Uzimati po dve kore za pitu, poprskati ih mešavinom ulja i kisele vode, premazati sa malo fila pa urolovati.
5. Tepsiju nauljiti i u nju poslagati filovane kore.
6. Posebno sjediniti malo ulja i mleka te premazati preko kora. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Pečenu pitu prekriti vlažnom krpom i ostaviti da se ohladi.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)