Sastojci:
500 g očišćenih lignji
2 glavice crvenog luka
150 g pirinča
1 dl soka od paradajza
2 sveža paradajza
1 dl belog vina
0,5 dl soja sosa
100 g crnih maslina bez koštica
0,5 dl maslinovog ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Lignje oprati i iseći na kolutove, paradajz iseći na kocke, crveni luk što sitnije iseckati.
2. Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati lignje, te i njih kratko propržiti. Dodati pirinač i pržiti na umerenoj temperaturi 5 min. dok ne postane staklast.
3. Dodati sok od paradajza, svež paradajz, belo vino, soja sos i masline. Dinstati na umerenoj temperaturi i povremeno mešati da ne zagori. Kad suvišna tečnost uvri, nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok pirinač ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati začine po ukusu i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)