Sastojci:
2 deblja praziluka
200 g ovčijeg sira
100 g margarina
2 čena belog luka
1 ljuta papričica
1 veza peršuna
mleveni kim
so, biber
Priprema:
1. Praziluk očistiti i beli deo iseći na komade dužine 10 cm.
2. Unutrašnjost belog dela istisnuti tako da ivice praziluka ostanu debljine 0,5 cm.
3. Ovčiji sir izgnječiti, dodati margarin i dobro umutiti kako bi se dobila kremasta masa.
4. Zatim dodati sitno seckan peršun, ljutu papričicu, izgnječen beli luk i mleveni kim po ukusu. Začiniti i polako promešati.
5. Pripremljenim filom od sira napuniti unutrašnjost praziluka i ostaviti u frižider da se stegne. Potom ga iseći na kolutove i služiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)