Sastojci:
1,1 kg mekog brašna
300 g sitnog sira
2 dl mleka, so
2 dl ulja + ulje za prženje
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
1,8 dl kiselog mleka
1 prašak za pecivo
1 kašičica sirćeta
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna te dodati ulje, sitni sir, nadošao kvasac, umućena jaja, kiselo mleko, sirće i prašak za pecivo. Dobro umutiti, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.
3. Vanglicu prekriti kesom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Potom testo istanjiti oklagijom i okruglim kalupom vaditi krofne. Pržiti ih na vrelom ulju najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)