Sastojci:
1,1 kg mekog brašna
300 g sitnog sira
2 dl mleka, so
2 dl ulja + ulje za prženje
1 svež kvasac
1 kašičica šećera
1,8 dl kiselog mleka
1 prašak za pecivo
1 kašičica sirćeta
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti mlako mleko, svež kvasac, kašičicu šećera i brašna pa dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U vanglicu sipati polovinu brašna te dodati ulje, sitni sir, nadošao kvasac, umućena jaja, kiselo mleko, sirće i prašak za pecivo. Dobro umutiti, a zatim postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje dok se ne dobije glatko testo.
3. Vanglicu prekriti kesom i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Potom testo istanjiti oklagijom i okruglim kalupom vaditi krofne. Pržiti ih na vrelom ulju najpre s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)