Sastojci:
4 veća bataka
1 veća glavica crnog luka
2 crvene paprike
2 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
1 dl belog vina
prstohvat cimeta
1 feferona
pileća supa po potrebi
180 g pirinča
1 kašika seckanog peršuna
0,5 dl ulja
300 g pelata paradajza
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pelat paradajza, crni luk i crvenu papriku iseći na kockice, feferonu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Batake začiniti po ukusu i propržiti na ulju sa svih strana kako bi porumeneli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim skloniti sa ringle, dodati pelat paradajza, feferonu, mlevenu papriku, belo vino, cimet, pirinač, batake i začine po ukusu. Polako promešati i sve preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju.
5. Zaliti pilećom supom da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok piletina ne omekša a pirinač ne nabubri. Gotovo jelo posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)