Sastojci:
4 veća bataka
1 veća glavica crnog luka
2 crvene paprike
2 čena belog luka
1 kašika mlevene paprike
1 dl belog vina
prstohvat cimeta
1 feferona
pileća supa po potrebi
180 g pirinča
1 kašika seckanog peršuna
0,5 dl ulja
300 g pelata paradajza
mešavina začina
biber
Priprema:
1. Pelat paradajza, crni luk i crvenu papriku iseći na kockice, feferonu na kolutove, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Batake začiniti po ukusu i propržiti na ulju sa svih strana kako bi porumeneli, pa izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od bataka propržiti crni i beli luk, dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
4. Zatim skloniti sa ringle, dodati pelat paradajza, feferonu, mlevenu papriku, belo vino, cimet, pirinač, batake i začine po ukusu. Polako promešati i sve preručiti u nauljenu vatrostalnu činiju.
5. Zaliti pilećom supom da ogrezne i peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok piletina ne omekša a pirinač ne nabubri. Gotovo jelo posuti peršunom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)