Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 dl pavlake
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike brašna
2 jajeta, ulje
600 g krompira
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj činiji sjediniti mlevenu piletinu, pavlaku, seckani crni i beli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)