Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
2 dl pavlake
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
3 kašike brašna
2 jajeta, ulje
600 g krompira
2 kašike seckanog peršuna
mešavina začina
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni i beli luk što sitnije iseckati.
3. U odgovarajućoj činiji sjediniti mlevenu piletinu, pavlaku, seckani crni i beli luk, brašno, jaja, peršun i začine po ukusu. Dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa, a potom ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
4. Odstojalu smesu za ćufte kašikom vaditi i spuštati na vrelo ulje. Pržiti najpre sa jedne, a zatim i sa druge strane dok ćufte ne porumene.
5. Krompir oguliti i iseći na štapiće pa ga pržiti na vrelom ulju dok ne porumeni. Poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)