Sastojci:
300 g mlevene junetine
200 g šampinjona
2 manje glavice crnog luka
2 dl jogurta
6 jaja
1 kašika margarina
4 kašike ulja
10 kašika brašna + brašno za posipanje
1 prašak za pecivo
so, biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Obariti 2 jajeta i iseckati na kolutove.
3. Na malo margarina propržiti crni luk, dodati mlevenu junetinu te i nju kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posebno umutiti jogurt, 4 jajeta, brašno i prašak za pecivo.
5. Ohlađen fil sjediniti sa smesom od jaja i polako promešati.
6. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom. Na dno svakog kalupa staviti kolut obarenog jajeta i preko njega sipati fil.
7. Pitice peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)