Sastojci:
1 bajata francuska kifla
200 g šampinjona
150 g praške šunke
150 g kačkavalja
100 g mladog sira
1 glavica crnog luka
4 jajeta
prstohvat belog luka u prahu
1,5 dl mleka
2 dl ulja
so, biber,
origano
2 kašike susama
Priprema:
1. Francusku kiflu iseći na tanju parčad.
2. Šampinjone iseckati na listove, prašku šunku i crni luk na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, beli luk u prahu, origano i začine po ukusu. Kratko propržiti kako bi šampinjoni omekšali a suvišna tečnost isparila.
4. Potom skloniti sa ringle, dodati prašku šunku, kačkavalj, izmrvljen mladi sir i polako promešati.
5. Na parče hleba naneti malo pripremljenog fila i preklopiti drugim parčetom.
Blago pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i susam.
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smesu od jaja a potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)