Njoke u bešamelu

Njoke u bešamelu

Autor: | 16/11/2014

0

Sastojci:

800 g njoka
40 g putera
2 kašike brašna
5 dl mleka
100 g maskarpone sira
200 g kačkavalja
200 g suvog vrata
mešavina začina
Za mrvice:
1 manja glavica belog luka
2 kašike putera
150 g prezle
30 g parmezana

Priprema:

1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, suvi vrat iseći na štapiće.
2. Njoke obariti u slanoj vodi, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i poprskati ih uljem da se ne bi slepile.
3. U šerpi rastopiti puter, a zatim dodati brašno i kratko propržiti. Potom postepeno dolivati mleko uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
4. Skloniti sa ringle, pa dodati maskarpone sir, kačkavalj, suvi vrat, začine po ukusu i promešati.
5. Nakon toga dodati njoke i sve zajedno još jednom promešati.
6. Zemljanu činiju nauljiti, te u nju presuti njoke u sosu i poravnati.
7. Posebno pripremiti mrvice za posipanje. U rerni ispeći glavicu belog luka zajedno sa ljuskama, a potom istisnuti omekšalu sredinu. Na malo putera propržiti pastu od belog luka, dodati prezle i parmezan, te dobro izmešati.
8. Smesom od prezle posuti njoke, pa staviti u zagrejanu rernu na 180ºC 30 min. da se zapeče.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još