Sastojci:
2 manja svinjska filea
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 dl belog vina
2 dl soka od paradajza
2 kašike kečapa
2 dl juneće supe
1 kašičica žutog šećera
majčina dušica
mešavina začina
Za marinadu:
8 kašika soja sosa
2 kašike balzamiko sirćeta
5 kašika ulja
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i iseći na krupniju parčad, a zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Istanjeno meso začiniti po ukusu, potom krajeve presaviti prema sredini i oblikovati medaljone.
3. Posebno pripremiti marinadu. Sjediniti soja sos, balzamiko sirće i ulje, pa dobro izmešati. Medaljone preliti marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 min. Potom ih ispržiti sa obe strane da porumene, a zatim izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Crni i beli luk što sitnije iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati belo vino, sok od paradajza, kečap, juneću supu, šećer, majčinu dušicu i začine po ukusu. Kuvati dok ne proključa, a zatim vratiti medaljone, pa sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi još 10 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)