Sastojci:
2 manja svinjska filea
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 dl belog vina
2 dl soka od paradajza
2 kašike kečapa
2 dl juneće supe
1 kašičica žutog šećera
majčina dušica
mešavina začina
Za marinadu:
8 kašika soja sosa
2 kašike balzamiko sirćeta
5 kašika ulja
Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i iseći na krupniju parčad, a zatim ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso.
2. Istanjeno meso začiniti po ukusu, potom krajeve presaviti prema sredini i oblikovati medaljone.
3. Posebno pripremiti marinadu. Sjediniti soja sos, balzamiko sirće i ulje, pa dobro izmešati. Medaljone preliti marinadom i ostaviti ih da odstoje 30 min. Potom ih ispržiti sa obe strane da porumene, a zatim izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Crni i beli luk što sitnije iseckati i propržiti na vrelom ulju. Dodati belo vino, sok od paradajza, kečap, juneću supu, šećer, majčinu dušicu i začine po ukusu. Kuvati dok ne proključa, a zatim vratiti medaljone, pa sve zajedno kuvati na umerenoj temperaturi još 10 min.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Strogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)