Sastojci:
1,5 l jogurta
4 kesice želatina u prahu
6 šargarepa
6 kiselih krastavaca
6 jaja
300 g listova praške šunke
Priprema:
1. Šargarepu oguliti i skuvati u slanoj vodi, proce diti je i iseći na štapiće. Kisele krastavce takođe iseći na štapiće.
2. Jaja obariti, oljuštiti ih i iseći na kolutove.
3. U mlak jogurt dodati želatin u prahu i promešati.
4. U pravougaonu vatrostalnu posudu sipati malo pripremljene smese od želatina. Naneti listove praške šunke i opet preliti sa malo želatina. Poslagati šargarepu i preliti sa malo želatina. Naneti kisele krastavce i zaliti sa malo želatina. Na kraju poređati kolutove jaja i preliti ostatkom želatina.
5. Pripremljenu masu ostaviti u frižider da se stegne, zatim iseći na kocke i poslužiti.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Vaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)