Sastojci:
4 svinjske šnicle od buta
2 kašike seckanog bosiljka
1 kašika soka od limuna
300 g pelata paradajza
200 g mocarele
1/2 kašičice belog luka u prahu
4 lista praške šunke
0,5 dl maslinovog ulja
3 dl goveđe supe iz kocke
1 kašika paradajz pirea
1 kašika gustina
300 g makarona
mešavina začina
so, biber
Priprema:
1. Svinjske šnicle preko najlon kese istanjite tučkom za meso. Začiniti ih po ukusu i poprskati sokom od limuna.
2. Pelat paradajza iseći na krupnije kocke i propržiti na malo maslinovog ulja. Dodati bosiljak, beli luk u prahu i pržiti dok suvišna tečnost ne uvri.
3. Preko svake šnicle staviti list praške šunke, zatim naneti list mocarele i staviti kašiku fila od paradajza. Bočne stranice preklopiti 1 cm ka unutra, urolovati i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Pripremljene šnicle propržiti na maslinovom ulju kako bi porumenele sa svih strana. Potom ih naliti goveđom supom, poklopiti i dinstati na umerenoj temperaturi dok ne omekšaju.
5. Dinstane rolnice izvaditi iz masnoće i skinuti kuhinjski konac.
6. U masnoću od mesa dodati paradajz pire, razmućen gustin i začine po ukusu, te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Pred kraj dinstanja vratiti rolnice i sve zajedno kratko prokuvati.
7. Makarone obariti u slanoj vodi i služiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)