Sastojci:
8 l domaćeg mleka
6 dl jogurta
100 g soli
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti, dodati jogurt i kuvati na umereno temperaturi dok ne proključa. Nastaviti sa kuvanjem mešajući bez prekida 15 minuta.
2. Odgovarajući kalup sa rupičastim dnom obložiti duplom gazom, sipati u njega pripremljenu smesu, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti da se stegne.
3. Sir držati u kalupu 24 časa kako bi se dobro ocedio.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine, dami od stila baš takav i pristaje
Omiljeni parfem Aleksandre Radović nosi dozu svežine
13/12/2025
Saznajte višeZa sreću i blagostanje pre Nove godine u kuću unesite ovih 7 stvari
Feng šui pravila za sreću u Novoj godini su...
11/12/2025
Saznajte višeKatalog prazničnih želja: Usrećite najdraže – Započnite godinu uz Lilly!
Lilly katalog 2025
10/12/2025
Saznajte višeOlimpijski centar „Jahorina“ i Skijališta Srbije potpisali sporazum o saradnji
10/12/2025
Saznajte višeHotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
Hotel Viceroy Kopaonik i brend IVKO obeležili početak zimske sezone u znak zahvalnosti Kopaoniku
09/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)