Sastojci:
8 l domaćeg mleka
6 dl jogurta
100 g soli
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, posoliti, dodati jogurt i kuvati na umereno temperaturi dok ne proključa. Nastaviti sa kuvanjem mešajući bez prekida 15 minuta.
2. Odgovarajući kalup sa rupičastim dnom obložiti duplom gazom, sipati u njega pripremljenu smesu, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti da se stegne.
3. Sir držati u kalupu 24 časa kako bi se dobro ocedio.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)