Sastojci:
4 krompira srednje veličine
3 jajeta
300 g pilećeg belog mesa
200 g majoneza
2 dl neutralne pavlake
1 glavica crvenog luka
1 jabuka
200 g ananasa iz konzerve
50 g oraha
1 crvena paprika
100 g goveđe pečenice
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Pileće belo meso staviti u veću šerpu, naliti vodom i kuvati na umerenoj temperaturi 10 min. Dodati oguljen krompir pa nastaviti sa kuvanjem dok sastojci ne omekšaju.
2. Obareno meso i krompir ocediti, ostaviti da se ohladi i iseći na kocke.
3. Jaja obariti i izrendati na krupno rende. Jabuku očistiti, te i nju izrendati na krupno rende.
4. Crveni luk iseći na rebarca, ananas ocediti od soka i iseći na kocke, crvenu papriku i orah što sitnije iseckati. Goveđu pečenicu iseći na trake.
5. Posebno sjediniti majonez i neutralnu pavlaku, dodati začine po ukusu i polako promešati.
6. Pripremiti veću staklenu posudu pa dno prekriti polovinom krompira, posuti polovinom pečenice i naneti malo pripremljene mešavine od pavlake i majoneza. Zatim rasporediti luk, polovinu piletine i papriku, te premazati pripremljenom mešavinom.
7. Naneti preostali krompir i pečenicu, posuti jabukama i premazati mešavinom. Završiti slojem od ananasa, preostale piletine i oraha, te premazati mešavinom i posuti jajima.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)