Sastojci:
- 6 keleraba srednje veličine
- 400 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 dl soka od paradajza
- 50 g margarina
- 5 dl mleka
- 2 pune kašike brašna
- 40 g parmezana
- 150 g kačkavalja
- 4 kašike ulja
- mešavina začina, so
Priprema:
1. Kelerabe oguliti a zatim ih okruglim nožem pažljivo izdubiti tako da zidovi ostanu debljine 5 mm.
2. Ovako pripremljene kelerabe probariti u slanoj vodi da omekšaju pa ih procediti od suvišne tečnosti.
3. Izdubljeno meso kelerabe i šargarepu izrendati na krupno rende, a crni luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i kelerabu te i njih kratko propržiti.
5. Potom dodati mlevenu junetinu i pržiti je dok ne promeni boju. Nastaviti sa dinstanejm uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
6. Pred kraj dinstanja dodati sok od paradajza i začine po ukusu. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
7. Kelerabe napuniti pripremljenim filom od mesa.
8. Posebno u manjoj posudi otopiti margarin, dodati brašno i kratko propržiti. Zatim postepeno dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati parmezan i začine po ukusu.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati malo bešamel sosa, potom poslagati kelerabe i preliti ih preostalim bešamelom. Kelerabe posuti
rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok kelerabe potpuno ne omekšaju.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Skijanje dobija svoj beauty momenat: Lilly otvara make-up studio na Kopaoniku
Lilly Drogerie po prvi put predstavlja Lilly make-up studio na snegu, jedinstvenu postavku koja će biti otvorena za sve posetioce planine do 1. aprila 2026. godine
05/12/2025
Saznajte višePosle Holivuda ekipa novog Avatara stiže u Evropu, treći film kod nas u bioskopima od 18. decembra
Avatar: Vatra i pepeo stiže i kod nas u bioskope
05/12/2025
Saznajte višeZimska idila koja se ne propušta: Viceroy Kopaonik
Mali je broj onih među nama koji bi zimu nazvali svojim omiljenim godišnjim dobom. Ali ove godine, uz novu ponudu hotela Viceroy Kopaonik, čak i oni koji se sklanjaju od hladnoće otkriće da je zima njihov najdraži period godine
04/12/2025
Saznajte višeZavršen 12. Japansko-srpski filmski festival (JSFF): Proglašeni pobednici u kratkom i dugom metru
Četvorodnevno izdanje 12. Japansko-srpskog filmskog festivala (JSFF) završeno je u Jugoslovenskoj kinoteci svečanom dodelom nagrada u kratkom i dugom metru
03/12/2025
Saznajte višeHumanitarni novogodišnji događaj da decu Prihvatilišta
Agencija Fabrika i ove godine organizuje tradicionalni humanitarni novogodišnji modni događaj za decu Prihvatilišta, koji će biti održan 14. decembra u 19 časova
03/12/2025
Saznajte višeGoran Bregović ekskluzivno u novogodišnjoj noći u Hotelu Grand na Kopaoniku
Spremite se za nesvakidašnji doček Nove godine na vrhu Balkana, uz zvuke truba, ženskih vokala i prepoznatljivih balkanskih melodija Gorana Bregovića, pretvorenih u jedinstveni novogodišnji spektakl u Hotelu Grand
03/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)