Sastojci:
- 8 palačinki
- 500 g mlevene junetine
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja crvena paprika
- 2 dl soka od paradajza
- 4 kašike ulja
- origano
- mešavina začina
Za preliv:
- 3 dl jogurta
- 3 jajeta
- 100 g kačkavalja
Priprema:
1. Crni luk i crvenu papriku očistiti i iseći na kockice.
2. Na ulju propržiti crni luk, a zatim dodati crvenu papriku te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati mlevenu junetinu i propržiti. Sipati sok od paradajza i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Pred kraj dinstanja dodati origano i začine po ukusu.
5. Na svaku palačinku staviti malo fila. Bočne stanice palačinke preklopiti ka unutra, a potom urolovati.
6. Vatrostalnu činiju nauljiti i u nju poslagati palačinke.
7. Posebno pripremiti preliv: belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca i jogurt, dodati rendani kačkavalj i promešati. Na kraju sjediniti smesu od žumanaca sa snegom od belanaca.
8. Pripremljenu smesu preliti preko palačinki. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)