Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 4 paradajza
- 150 g kulena
- 200 g mariniranih šampinjona
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
- 2 kašike mleka
- Origano
Način pripreme:
1. Paradajz i kulen iseći na kolutove, marinirane šampinjone na listove, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Lisnato testo pomoću oklagije istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a potom okruglim zupčastim nožem iseći na kvadrate (9x9 cm).
3. Na sredinu svakog kvadrata staviti kolut paradajza, zatim kolut kulena i po nekoliko listova šampinjona. Posuti sa malo kačkavalja i origana po ukusu te dva paralelna kraja preklopiti da se dobije izgled zavežljaja. Na isti načinod preostalog materijala pripremiti još zavežljaja.
4. Umutiti jaje i mleko pa premazati zavežljaje i po sredini zabosti čačkalicu da se krajevi ne bi otvarali prilikom pečenja.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati pripremljene paketiće. Peći ih u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Smršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte višeVaskršnji utorak, najsrećniji dan u godini: Ove četiri stvari danas nikako ne bi trebalo raditi
Vaskršnji utorak je najsrećniji dan u godini
07/05/2024
Saznajte višeIstina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)