Sastojci:
- 50 g arapskog kus-kusa
- 150 ml pllećeg bujona
- 300 g mlevane jagnjetine
- 1 kašika meda
- 1 kašičica nastrugane kore limuna
- 1 prstohvat ruzmarina
- so i biber
- 50 g ovčijeg sira
Za garnirung:
- 4 komada arapskih lavaš pita
- 200 g svežeg spanaća
- 10 kom čeri paradajza
- humus, baba ganuš ili kiopolo
Način prireme:
1. Prelijte kus-kus vrućim pilećim bujonom i pokrijte providnom folijom.
2. U drugu činiju stavite mlevenu jagnjetinu, dodajte med, narendanu koru limuna i začine. Dodajte nabubreli kus-kus. Pažljivo umesite rukama mleveno meso. Nakon toga dodajte krupno izdrobljani sir i ponovo promešajte.
3. Mokrim rukama napravite ćuftice. Ispecite ih u vrućem teflonskom tiganju sa svih strana.
4. Zapecite ćuftice i u rerni na 180 stepeni.
5. Namažite lavaš pitice humusom, tzatzikijem ili baba ganušom. Odozgo stavite nekoliko svežih listića spanaća, čeri paradajz i ćuftice.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen
Slične Vesti
Pročitajte još
Jeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeDr. Oetker ovsene kaše u novom izdanju + 2 nova, letnja ukusa
Već dobro poznate Dr. Oetker ovsene kaše, koje su mnogima omiljeni izbor za doručak ili užinu, od sada su u redizajniranom pakovanju
13/05/2024
Saznajte višeViše od hiljadu ljudi slušalo predavanje o uticaju digitalnih ekrana na decu
Prva od četiri tribine u okviru kampanje „Dečji svet je veći od ekrana” održana je u Beogradu pred više od hiljadu ljudi
13/05/2024
Saznajte višeStan Ilde Šaulić u Americi ni nalik domu na Bežaniji: Pogled iz dnevne sobe vredi milione
Dom Ilde Šaulić u Americi svako bi poželeo da poseduje
12/05/2024
Saznajte višeSmršala je 12 kilograma, a nije angažovala nutricionistu: Dijeta Fahrije Evdžen ekspresno topi višak
Dijeta Fahrije Evdžen jednostavna, a efikasna
11/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)