Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 1 manji karfiol
- 1 glavica crnog luka
- 3 šargarepe
- 1 žumance
- 1 dl neutralne pavlake
- 50 g graška
- 1 kašika gustina
- 1 limun, ulje
- 1,5 l vode
- mešavina začina
- so, biber
Priprema:
1. Crni luk, šargarepu i piletinu iseći na kockice, a karfiol iskidati na manje cvetove.
3. Kada je piletina napola dinstana, doliti vodu i ostaviti da proključa. Potom dodati karfiol i grašak te nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja dodati mešavinu gustina sa malo vode, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. U gotovu čorbu dodati mešavinu žumanca i neutralne pavlake te sok od limuna i promešati.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)