Za testo:
- 330 g brašna
- 2 jajeta
- 1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat soli
Za fil:
- 150 g pečenice
- 250 g švapskog sira
- 1 žumance
Za preliv:
- 4 dl neutralne pavlake
- 40 g parmezana
- 100 g kačkavalja
- 1 kašika seckanog peršuna
- mešavina začina
Priprema:
Testo:
1.U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umesiti glatko testo. Umešeno testo ostaviti da odmori 20 min.
Fil:
Pečenicu sitno iseckati, sjediniti je sa švapskim sirom, žumancetom i začinima po ukusu.
Preliv:
U manju šerpu staviti neutralnu pavlaku, parmezan, rendani kačkavalj, peršun i začine po ukusu i kratko prokuvati.
Finalni postupak:
1. Na kvadrate od testa naneti malo fila od sira, preklopiti ih u trougao i krajeve slepiti. Zatim stranice trouglova spojiti da se dobije izgled torteline.
3. Oceđene torteline preliti umakom od neutralne pavlake.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Divlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte višeLepa Brena ima 63 godine i liniju na kojoj joj žene zavide: Tajna je u načinu kuvanja
Saveti Lepe Brene za idealnu težinu
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)