Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g belog krompira
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 60 g putera
- 2 kašike brašna
- 5 dl mleka
- 2 dl neutralne pavlake
- 200 g kačkavalja
- 2 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati.
3. Sjediniti mleveno meso, krompir, jaje, crni i beli luk, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Posebno otopiti puter i na njemu propržiti brašno. Dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati neutralnu pavlaku, kačkavalj i začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati pržene ćuftice i preliti ih pripremljenim sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Zlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte višeDelta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
Delta Auto grupa otvorila najsavremeniji multibrend servisni centar u zemlji
18/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)