Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g belog krompira
- 1 jaje
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike prezli
- 60 g putera
- 2 kašike brašna
- 5 dl mleka
- 2 dl neutralne pavlake
- 200 g kačkavalja
- 2 dl ulja
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i što sitnije iseckati.
3. Sjediniti mleveno meso, krompir, jaje, crni i beli luk, prezle i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmešati.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Potom ih propržiti na vrelom ulju da porumene.
5. Posebno otopiti puter i na njemu propržiti brašno. Dolivati mleko i mešati dok se ne zgusne. Na kraju dodati neutralnu pavlaku, kačkavalj i začine po ukusu i promešati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati pržene ćuftice i preliti ih pripremljenim sosom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)