Sastojci:
- 300 g špageta
- 200 g praške šunke
- 350 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 150 g kečapa
- origano, so
- mešavina začina
Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja da se ne bi slepile, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarene špagete, jaja, pavlaku, prašku šunku i 200 g rendanog kačkavalja. Dodati origano, začine po ukusu i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Od pripremljene smese uzimati gomilice pa ih smotati ukrug kako bi se dobio izgled gnezda i poslagati na papir za pečenje.
5. Gnezda od špageta posuti preostalim kačkavaljem i preliti sa malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)