Sastojci:
- 300 g špageta
- 200 g praške šunke
- 350 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 3 jajeta
- 150 g kečapa
- origano, so
- mešavina začina
Priprema:
1. Špagete obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja da se ne bi slepile, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti obarene špagete, jaja, pavlaku, prašku šunku i 200 g rendanog kačkavalja. Dodati origano, začine po ukusu i polako promešati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje. Od pripremljene smese uzimati gomilice pa ih smotati ukrug kako bi se dobio izgled gnezda i poslagati na papir za pečenje.
5. Gnezda od špageta posuti preostalim kačkavaljem i preliti sa malo kečapa. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)