Sastojci:
- 1 veći svinjski file
- 2 glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 g pelata paradajza
- 1 veća crvena paprika
- 3 dl piva
- 1 kašika seckanog peršuna
- 4 kašike ulja
- 1 kašika brašna
- 400 g spiralne testenine
- mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjski file iseći na trake, a crni luk i papriku na kockice. Beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelat paradajza i začine po ukusu pa postepeno dolivati pivo i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dodati peršun, posuti sa malo brašna i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. Spirale obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Nikada niste pravili vatrena jaja? Jednostavnije je nego što mislite, samo pratite recept
Da, dobro ste pročitali – vatrena jaja. Jedna vrlo zabavna, ali i ukusna ideja. Uostalom, pogledajte ove neodoljive fotografije
26/04/2024
Saznajte višeZlatna jaja privlače sreću i bogatstvo: Za farbanje vam je potreban samo OVAJ začin
Zlatna jaja privlače bogatstvo
25/04/2024
Saznajte višeOgromno dvorište sa bazenom i vila kakve nema Dedinje: Ovako Sonja i Nikola Lazetić žive na Avali
Dom Sonje i Nikole Lazetića šumski raj
24/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)