Sastojci:
- 4 zemičke
- 10 jaja
- 1,5 dl mleka
- 8 listova praške šunke
- 150 g kačkavalja
- 3 dl ulja
- mešavina začina
Priprema:
1. Zemičke poprečno preseći napola da bi se od svakog komada dobile dve polovine.
3. Posebno umutiti 2 jajeta sa mlekom i začinima po ukusu. Izdubljene zemičke natapati u pripremljenu smesu od jaja, a zatim ih pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
4. Na sredinu prženih zemički staviti list praške šunke i blago ga utisnuti. Zatim udubljenu sredinu šunke napuniti rendanim kačkavaljem. Preko sira razbiti po jedno jaje.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega punjene prženice. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok se jaja ne ispeku.
Izvor: Life Content
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)