Za testo:
- 300 g brašna
- 1 kašika seckanog peršuna
- 180 g margarina
- 2 žumanceta
- 3 kašike vode, so
Za fil:
- 30 g margarina
- 1 glavica ljubičastog luka
- 400 g pečuraka
- 1 kašika seckanog peršuna
- 2 jajeta
- 3 dl neutralne pavlake
- mešavina začina
Priprema:
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti polovinu brašna, na kockice iseckani margarin, žumanca, peršun, vodu i malo soli po ukusu. Dobro izmešati, a zatim postepeno dodavati brašno i mesiti dok se ne dobije glatko testo.
2. Umešeno testo upakovati u najlon kesu i ostaviti da miruje u frižideru 30 min.
Fil:
1. Ljubičasti luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. U teflonskom tiganju otopiti margarin pa na njemu propržiti luk da omekša. Potom dodati šampinjone i dinstati ih u sopstvenom soku. Kada suvišna tečnost uvri i šampinjoni omekšaju, dodati peršun i začine po ukusu.
Finalni postupak:
1. Odstojalo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Odgovarajuće kalupe nauljiti te ih obložiti istanjenim testom. Preko testa naneti fil od pečuraka.
3. Posebno umutiti jaja i neutralnu pavlaku pa preliti preko fila.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)