Za testo:
- 300 g krompira
- 500 g mekog brašna
- 1/2 svežeg kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 dl ulja
- 1 dl mleka
- 1 jaje, so
Za fil:
- 350 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 3 kašike prezli
- 1 kašičica seckanog peršuna
Ostali sastojci:
- 3 dl ulja
Priprema:
Testo:
1. Krompir oguliti i iseći na kockice pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
3. U veću posudu sipati polovinu brašna, dodati pasirani krompir, nadošao kvasac, ulje, jaje i so te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od posude. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Sjediniti mleveno meso, jaje, prezle i seckani prešun pa dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm.
2. Smesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane testa i urolovati.
3. Pripremljenu veknu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim iseći na parčad debljine 1 cm.
4. Parčad pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Četiri kore, čokolada, puding i maline: Recept za Baron tortu koju je Čkalja obožavao
Recept za Baron tortu
28/03/2024
Saznajte višeDivlja čaga, moćno oružje iz Sibira koje čuva vaše zdravlje
Ekstrakt divlje čage je moćni preparat iz Sibira
26/03/2024
Saznajte višeOvako se hranio genije: Nikola Tesla imao je veoma strog režim, a jedan obrok nikada nije preskakao
Ishrana Nikole Tesle bila je specifična
26/03/2024
Saznajte višeLilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
Lilly Drogerie uručile donaciju Ženskom centru Milica
25/03/2024
Saznajte višeOvako se sin uči da postane džentlmen i šmeker: Đoković uveo strogo pravilo Stefanu
Pravilo Novaka Đokovića za sina Stefana
23/03/2024
Saznajte više
Komentari (0)