Spasite ljubav pomoću 6 feng šui saveta

Spasite ljubav pomoću 6 feng šui saveta

Autor: | 10/09/2013

0

Nezadovoljni ste svojim ljubavnim životom? Ponavljaju vam se uvek iste greške u vezama, bezizlazne situacije ili nikako ne možete da nađete pravog... možda je vreme da preispitate prostor u kom živote. Razmestite malo stvari po stanu i sve će se promeniti. Zvuči nemoguće? Mnogi praktikanti feng shuija smatraju da je ključ sreće u rasporedu nameštaja po kući.

Najvažnije je da u svom domu stvorite okruženje u kojem će energija nesmetano „teći“ - što je pojednostavljena verzija principa na kojima se temelji feng shui. Naime, prema svojoj okolini treba da razmišljate kao o „produžetku sebe“. Iako ga većina povezuje s istočnjačkim učenjima, feng shui je u smislu uređenja prostora prisutan u svim kulturama sveta, ali se mora priznati da su Kinezima od toga napravili nauku.
Zato kada odlučite da u pomoć pozovete feng sui kako bi vam procvetao ljubavni život za početak počistite sve u kući.
Bacite sve papiriće, stare kutije, okrnjene ili pocepane stvari. Garderobu koju ne nosite više od godinu dana uredno spakujte i poklonite. Ne zaobilazite ni podrume i tavane: podrum je vaša podsvest, a tavan unutrašnje biće.

LJUBAVNI ĆOŠAK
Jugozapadni i zapadni deo životnog prostora su područja ljubavi. Ono što treba da se nalazi u njima su zdrava biljka, par svećica, figurica dvoje zaljubljenih, par životinja koji u stvarnom životu simboliziraju vernost, crveni lampion ili sveća, crvena tkanina po mogućnosti svila. Ne preterujte sa simbolima - odaberite dva, tri i održavajte taj deo stana uvek čistim i urednim. Ako se osuši neki deo vaše biljke odstranite ga dijagonalnim rezom.

SPAVAĆA SOBA
Najviše pažnje obratite na jugozapadni i zapadni deo u spavaćoj sobi. Ukoliko je krevet uz zid na kom su i vrata, premestite ga na suprotnu stranu – sprečićete svađe i negativne emocije u vezi. Pokušajte da izbegnete i da krevet bude direktno preko puta ulaza u sobu. Najbolji položaj je dijagonalno u odnosu na vrata, tako da direktan upliv vazduha koji ulazi u sobu ne „udara“ u vašu ljubavnu postelju.
Ako je spavaća soba spojena s kupatilom neka vrata budu uvek zatvorena, a daska WC šolje uvek spuštena – izbećićete širenje otpadne energije. Pobrinite se i da spavaća soba služi isključivo za odmor, opuštanje i romantiku. Ne unosite posao. Izbegavajte da stavljate oko kreveta stare porodične fotografije – teško da ćete sa slikom prabake pored kreveta imati volje za noćne igrice.

UPARIVANJE
Proverite koliko je stvari u vašem „ljubavnom području“ upareno. Što više uparenih predmeta stavite u spavaću sobu, to ćete stvoriti više „parne energije“. Bilo da je reč o slikama ili posterima na zidu, svećama, cveću, kutijama za nakit, sve što držite u sobi neka bude u paru.

NAPRAVITE MESTA
Ima li u vašem životu, doslovno, mesta za drugu osobu? Ukoliko tražite partnera, napravite u svojem domu mesta za tu osobu. Kako? Ostavite pokoju praznu fioku, neka pored kreveta s obe strane bude noćna lampa, neka se krevetu lako prilazi s obe strane. Pošaljite jasnu poruku svemiru da u vašem domu ima mesta za dve duše.

PATKICE

Mandarinske patke su simbol vernosti i braka. One, kada pronađu partnera ostaju s njim do kraja života. Upravo zato je statua ili slika s ovim slatkim bićima u paru idealan ukras za vaš dom.
Osim patkica, mogu da posluže i divlje guske ili golubovi. Najbolje je da budu od poludragog kamenja, providnog ili ružičastog kvarca, turmalina ili crvenog korala. Nemojte da odaberete drvene patkice.

PROMENITE BOJE
Boja romantike je ružičasta, a boja strasti crvena. Naravno, to ne znači da trebate celu sobu da okriečite u ružičasto. Pokoji ružičasti jastuk, tepih i dve roze sveće učiniće svoje.
S crvenom ne treba preterivati. Ako ubacite previše crvene u svoj životni prostor, to bi moglo da podstakne raznorazne rasprave i prepirke. Ako imate crveni lampion u jugozapadnom delu sobe to će biti sasvim dovoljno. Ne postavljajte ga prenisko, neka bude u ravni grudi ili očiju.

Izvor: zena.blic.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još