Sastojci:
- 500 g mekog brašna tipa-400
- 1,5 dl vode
- 100 g putera
- 200 g kačkavalja
- 200 g gorgonzole
- 1 dl biljne pavlake
- 1 dl kisele pavlake
- 300 g spanaća
- crvena prehrambena boja
- 1 kašičica ulja
- so
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti jaja, vodu i malo soli, te postepeno dodavati brašno, meseći sve vreme dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
3. Spanać obariti, procediti i sitno iseckati, te sjediniti sa jednom jufkom i dobro ručno umesiti kako bi se dobilo zeleno testo. U drugu jufku dodati malo prehrambene boje da se dobije crveno testo, a u poslednju ne dodavati ništa.
4. Svaku jufku razvući oklagijom na debljinu od 0,5 cm pa razvučeno testo iseći na rezance.
5. U dublju šerpu sipati vode, dodati malo ulja i ostaviti da provri. Kada voda proključa, spuštati rezance i kuvati ih dok ne omekšaju.
6. Posebno na pari otopiti puter i gorgonzolu, te dodati biljnu i kiselu pavlaku pa kuvati dok ne proključa. Zatim izmaći sa ringle, dodati rendani kačkavalj, promešati i začiniti po ukusu.
7. Kuvane rezance procediti i preliti ih sosom od sira.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte višePrvomajski ručak po recepturi Jelene Đoković: Roštilja i ona, ali na poseban način
Prvomajski ručak Jelene Đoković
30/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)