Za testo:
- 800 g mekog brašna tip-400
- 1 kocka svežeg kvasca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 300 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 300 g praške šunke
- 250 g mariniranih šampinjona
- 150 ml kečapa
- 50 g zelenih maslina
- 50 g crnih maslina
- 1 kašika ulja
- origano, bosiljak
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno i so, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mesiti dok se ne dobije elastično testo.
2. Od umešenog testa oblikovati 4 jufke, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku jufku premesiti, te testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga prečnika 25-30 cm.
Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove, a masline na kolutove.
Finalni postupak:
1. Svaki krug od testa premazati kečapom i posuti mešavinom bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog testa prekriti šnitama praške šunke, posuti šampinjonima, maslinama i polovinom kačkavalja, te preklopiti, a ivice dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljen pleh i peći u rerni dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati pavlakom i posuti ostatkom kačkavalja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Novi parfem Club de Nuit BLING brenda Armaf svečano je predstavljen na ekskluzivnom događaju koji je okupio veliki broj poznatih ličnosti, influensera iz regiona i sveta, kao i medija
19/12/2025
Saznajte višeDeseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)