Za testo:
- 800 g mekog brašna tip-400
- 1 kocka svežeg kvasca
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 300 g kačkavalja
- 2 dl pavlake
- 300 g praške šunke
- 250 g mariniranih šampinjona
- 150 ml kečapa
- 50 g zelenih maslina
- 50 g crnih maslina
- 1 kašika ulja
- origano, bosiljak
Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti brašno i so, te dodati ulje, malo vode i kvasac, pa ručno mesiti dok se ne dobije elastično testo.
2. Od umešenog testa oblikovati 4 jufke, prekriti ih platnenom krpom i ostaviti da odstoje 60 minuta.
3. Svaku jufku premesiti, te testo razvući oklagijom na debljinu od 5 mm kako bi se dobila 4 kruga prečnika 25-30 cm.
Fil:
1. Kačkavalj izrendati na krupno rende, šampinjone iseći na listove, a masline na kolutove.
Finalni postupak:
1. Svaki krug od testa premazati kečapom i posuti mešavinom bosiljka i origana.
2. Polovinu premazanog testa prekriti šnitama praške šunke, posuti šampinjonima, maslinama i polovinom kačkavalja, te preklopiti, a ivice dobro pritisnuti.
3. Pripremljene piroške poslagati u nauljen pleh i peći u rerni dok ne porumene. Zatim ih izvaditi, premazati pavlakom i posuti ostatkom kačkavalja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)