Sastojci:
- 1 kg svinjetine od buta
- 4 šargarepe
- 4 veća lista kelja
- 20 listova bekon slanine
- 0,5 dl ulja
- 2 dl juneće supe
- začin C, biber
Za preliv:
- 2 šargarepe
- 1 celer
- 5 dl juneće supe
- 1 dl belog vina
- začin C, biber, lovorov list
Priprema:
1. Svinjski but zarezati po sredini, pa ga izlupati tučkom za meso kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Šargarepu obariti, a kelj kratko blanširati u slanoj vodi.
2. Šniclu začiniti po ukusu te je prekriti listovima kelja, a po njima rasporediti obarenu šargarepu.
3. Filovanu šniclu urolovati, obložiti je listovima slanine i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Pripremljenu roladu staviti u nauljenu tepsiju, preliti je junećom supom i poklopiti folijom, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja, skinuti foliju te vratiti u rernu i peći dok ne porumeni. Gotovu roladu preliti pripremljenim prelivom i služiti uz bareno povrće.
Preliv:
1. Šargarepu i celer oljuštiti, iseći na manje kocke, a zatim kuvati u mešavini juneće supe i vina.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Danas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)