Varivo od paprike i paradajza

Varivo od paprike i paradajza

Autor: | 11/10/2013

0

Sastojci:

  • 500 g paradajza
  • 500 g paprike babure
  • 1 velika glavica luka
  • 100 g suve slanine
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 5 kašika ulja
  • začin C, biber

Priprema:

1. Paradajz oprati i iseći na kockice, papriku prepoloviti i očistiti od semena, te iseći na rezance. Luk sitno iseckati, a slaninu iseći na štapiće.

2. Na malo ulja propržiti luk kako bi postao staklast, a potom dodati papriku i dinstati uz povremeno dolivanje vode dok ne omekša.
3. U omekšalu papriku dodati paradajz te nastaviti sa dinstanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj kuvanja dodati mlevenu papriku i začiniti po ukusu.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin