Sastojci:
- 700 g koprive
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 400 g šampinjona
- 500 g tankih kora za pitu
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl biljne pavlake
- 5 jaja
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- začin C
Priprema:
1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i iseći na kocke. Crni i beli luk sitno iseckati, a šampinjone iseći na listove.
3. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, a zatim umešati 2 jajeta i kiselu pavlaku.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je sa dve kore za pitu, pa naneti sloj pripremljenog fila, zatim naizmenično ređati koru i fil dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Filovanu koru iseći na kocke.
5. Posebno sjediniti 3 jajeta, biljnu pavlaku i mleko, te dobijenom mešavinom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)