Sastojci:
- 700 g koprive
- 1 luk
- 2 čena belog luka
- 400 g šampinjona
- 500 g tankih kora za pitu
- 2 dl kisele pavlake
- 2 dl biljne pavlake
- 5 jaja
- 1 dl mleka
- 1 dl ulja
- začin C
Priprema:
1. Koprivu kratko blanširati u slanoj vodi, a potom je izvaditi i iseći na kocke. Crni i beli luk sitno iseckati, a šampinjone iseći na listove.
3. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, a zatim umešati 2 jajeta i kiselu pavlaku.
4. Odgovarajuću dublju tepsiju nauljiti, obložiti je sa dve kore za pitu, pa naneti sloj pripremljenog fila, zatim naizmenično ređati koru i fil dok se ne utroši sav pripremljen materijal. Filovanu koru iseći na kocke.
5. Posebno sjediniti 3 jajeta, biljnu pavlaku i mleko, te dobijenom mešavinom zaliti pitu i staviti je u rernu da se peče dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePrvomajski praznik u vili Đokovića kraj Rume: Srđan i Dijana u ovoj oazi okupljaju prijatelje
Vila Đokovića kod Rume oaza za druženje
01/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)