Sarmice u sosu od celera

Sarmice u sosu od celera

Autor: | 28/10/2013

0

Sastojci:

  • 2 veće glavice zelene salate
  • 500 g mlevene junetine
  • 2 šargarepe
  • 300 g šampinjona
  • 1/2 celera
  • 100 g pirinča
  • 1 praziluk
  • 3 dl juneće supe
  • 4 kašike ulja
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • začin C, biber

Za sos od celera:

  • 100 g putera
  • 2 kašike brašna
  • 3 dl mleka
  • 1 koren celera
  • 1 veza lista celera
  • začin C

Priprema:

1. Šargarepe i celer očistiti te izrendati na krupno rende, list celera sitno iseckati, šampinjone i praziluk iseći na kockice, a pirinač obariti u slanoj vodi. Zelenu salatu oprati, izdvojiti krupnije listove i popariti ih u ključaloj vodi.
2. Na malo ulja propržiti šargarepu i celer, dodati praziluk, šampinjone i meso, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. U omekšalo povrće i meso dodati obaren pirinač, mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom puniti listove zelene salate, zaviti ih u sarme i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Poslagane sarme preliti sosom od celera i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.

Sos od celera:

1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti, a zatim sipati mleko mešajući sve vreme.

2. U sos dodati koren i list celera, začiniti po ukusu te kuvati još 5 minuta mešajući sve vreme.

Izvor: Dobra hrana

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još