Sastojci:
- 2 veće glavice zelene salate
- 500 g mlevene junetine
- 2 šargarepe
- 300 g šampinjona
- 1/2 celera
- 100 g pirinča
- 1 praziluk
- 3 dl juneće supe
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica slatke mlevene paprike
- začin C, biber
Za sos od celera:
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 3 dl mleka
- 1 koren celera
- 1 veza lista celera
- začin C
Priprema:
1. Šargarepe i celer očistiti te izrendati na krupno rende, list celera sitno iseckati, šampinjone i praziluk iseći na kockice, a pirinač obariti u slanoj vodi. Zelenu salatu oprati, izdvojiti krupnije listove i popariti ih u ključaloj vodi.
2. Na malo ulja propržiti šargarepu i celer, dodati praziluk, šampinjone i meso, pa dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. U omekšalo povrće i meso dodati obaren pirinač, mlevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom puniti listove zelene salate, zaviti ih u sarme i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Poslagane sarme preliti sosom od celera i staviti u zagrejanu rernu da se zapeče.
Sos od celera:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti, a zatim sipati mleko mešajući sve vreme.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)