Za koru:
- 8 belanaca
- 5 kašika brašna
- 2 kašike mlevenog maka
- so
Za fil:
- 500 g švapskog sira
- 8 žumanaca
- 150 g listova praške šunke
- 5 kiselih krastavaca
- 5 kašika ulja
- mešavina začina
Priprema:
Kora:
1. Belanca pomoću miksera umutiti u čvrst sneg. Dodati so po ukusu i mutiti još minut.
2. U masu od belanaca dodati brašno i mak pa polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu kako bi omekšala.
Fil:
1. Žumanca dobro umutiti, sipati na vrelo ulje i ispeći palačinku. Ostaviti je da se ohladi i sitno iseckati.
2. U švapski sir dodati mešavinu začina po ukusu i polako promešati. Kisele krastavce sitno iseckati.
Finalni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati sa 1/3 švapskog sira, posuti sa 1/2 kiselih krastavaca i 4 žumanaceta. Zatim naneti listove praške šunke, premazati sa 2/3 sira pa posuti ostatkom krastavaca i jaja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Poslednja nedelja pred Uskrs: Vernici treba da ispoštuju OVE običaje, a jedno je strogo zabranjeno
Običaji pred Uskrs koje treba ispoštovati
28/04/2024
Saznajte višeAco Pejović se prepolovio: Sa 100 kilograma do fit linije u pedesetim, evo i kako!
Dijeta Aca Pejovića idealna za brzo mršavljenje
28/04/2024
Saznajte višeProleće u rajskom vrtu: Zavirite u dvorište Jugoslave Drašković u srcu Beograda
Dvorište Jugoslave Drašković u Beogradu raj za oči
28/04/2024
Saznajte višeSavršeno ide uz pečenje, gotov za tren oka: Milica Milša ima sjajan recept za uskršnju trpezu
Recept Milice Milše za uskršnji umak
27/04/2024
Saznajte višeOdržana jubilarna 10. Pro-femina, konferencija magazina "Lepota i zdravlje”
U organizaciji magazina „Lepota i zdravlje”, u četvrtak 25. aprila, u Palati umetnosti Madlena u Beogradu, održana je jubilarna 10. konferencija Pro-femina
27/04/2024
Saznajte više
Komentari (0)