Za koru:
- 8 belanaca
- 5 kašika brašna
- 2 kašike mlevenog maka
- so
Za fil:
- 500 g švapskog sira
- 8 žumanaca
- 150 g listova praške šunke
- 5 kiselih krastavaca
- 5 kašika ulja
- mešavina začina
Priprema:
Kora:
1. Belanca pomoću miksera umutiti u čvrst sneg. Dodati so po ukusu i mutiti još minut.
2. U masu od belanaca dodati brašno i mak pa polako promešati varjačom.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu kako bi omekšala.
Fil:
1. Žumanca dobro umutiti, sipati na vrelo ulje i ispeći palačinku. Ostaviti je da se ohladi i sitno iseckati.
2. U švapski sir dodati mešavinu začina po ukusu i polako promešati. Kisele krastavce sitno iseckati.
Finalni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati sa 1/3 švapskog sira, posuti sa 1/2 kiselih krastavaca i 4 žumanaceta. Zatim naneti listove praške šunke, premazati sa 2/3 sira pa posuti ostatkom krastavaca i jaja.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)