Sastojci:
- 4 krastavca
- 300 g mlevene junetine
- 50 g pirinča
- 50 g bekon slanine
- 1 jaje
- 1 l juneće supe
- 100 g putera
- 2 kašike brašna
- 2 dl biljne pavlake
- 2 kašike soka od limuna
- začin C, so
Priprema:
1. Krastavce oguliti te pažljivo izdubiti sredinu, pri tom vodeći računa da se ne raspadnu. Slaninu sitno iseckati, a pirinač napola obariti u slanoj vodi.
3. Pripremljenom masom puniti krastavce a potom ih uviti u foliju i staviti u juneću supu da se kuvaju 30 minuta.
4. Posebno otopiti puter, te dodati brašno i kratko propržiti da porumeni, zatim sipati malo juneće supe pa kuvati mešajući sve vreme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi, a potom umešati biljnu pavlaku i sok od limuna, i začiniti po ukusu.
5. Kuvane krastavce izvaditi iz folije, ostaviti ih da se ohlade i preliti pripremljenim sosom.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
Deseti Teen Talk: Poraz ne definiše ko ste - već način na koji iz njega izađete
18/12/2025
Saznajte višeRoland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
Roland Nemet govori o tome koliko je važno da živimo u skladu sa zakonima prirode
18/12/2025
Saznajte višeOve "otrovne strele“ danas izbacite iz spavaće sobe, ogledalo odmah
Feng šui saveti za spavaću sobu koje ćete odmah primeniti
14/12/2025
Saznajte višeVreme je za prazničnu trpezu: Milica Milša ima savršen recept za rusku salatu
Recept Milice Milše za rusku salatu
13/12/2025
Saznajte više

Komentari (0)