Sastojci:
- 1 kg svinjskog karea bez kostiju
- 3 kašike paradajz pirea
- 1,5 dl milerama
- 500 g kukuruza šećerca
- 1/2 celera
- 1 paštrnak
- 3 šargarepe
- 2 čena belog luka
- 2 dl crnog vina
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 0,5 dl ulja
- začin C, biber
Priprema:
1. Svinjski kare uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik, celer, paštrnak i šargarepu očistiti, te iseći na krupnije komade, a kukuruz obariti u slanoj vodi.
3. Kuvano povrće izvaditi, propasirati i vratiti u šerpu sa mesom, zatim dodati tucanu papriku, paradajz pire, mileram i zaliti crnim vinom. Sve pripremljene sastojke začiniti po ukusu i kuvati još 5 minuta dok se sos ne zgusne.
4. Gotovu pečenicu preliti pripremljenim sosom i služiti uz bareni kukuruz šećerac.
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)