Sastojci:
- 200 g brašna
- 100 g putera
- 100 g švapskog sira
- 1 prašak za pecivo
- 3 veze mladog luka
- 150 g dimljene slanine
- 3 kašike ulja
- 2 kašike prezli
- 4 jajeta
- 2,5 dl pavlake
- 100 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
1. Sipati u odgovarajuću posudu brašno, puter, švapski sir, prašak za pecivo i malo soli te ručno umesiti testo. Pripremljeno testo uviti u foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta.
3. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati mladi luk, te dinstati oko 5 minuta, ocediti od masnoće i ostaviti da se prohladi.
4. Žumanca umutiti sa pavlakom i švapskim sirom pa dodati kačkavalj i ohlađenu, prodinstanu slaninu sa lukom. Belanca posebno umutiti u čvrst sneg pa polako sjediniti sa prethodno pripremljenom masom, promešati te začiniti po ukusu.
5. Testo izvaditi iz frižidera, pa oklagijom istanjiti na debljinu od 3 mm. Okruglu tepsiju nauljiti, posuti brašnom a dno i stranice prekriti istanjenim testom. Testo na dnu izbosti viljuškom, pa odstraniti testo koje prelazi stranice tepsije.
6. Testo u tepsiji posuti prezlom, pa sipati pripremljenu masu. Kolač peći u rerni na 180 °C 40 minuta, dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)