Sastojci:
- jagnjeći but sa kostima (2,5 kg)
- 2 kašike paradajz pirea
- 0,5 dl maslinovog ulja
- 3 čena belog luka
- 1 kašika ruzmarina
- 1 l juneće supe
- 500 g fi leta pečene paprike
- 1 kg krompira
- začin C,
- biber
Priprema:
1. U manjoj posudi napraviti marinadu od sitno seckanog belog luka, paradajz pirea, maslinovog ulja, mlevenog ruzmarina, začina C i bibera.
3. Pekač nauljiti, položiti pripremljeno meso, te zaliti sa malo supe, poklopiti ga i ostaviti da se peče.
4. Krompir oljuštiti, iseći na četvrtine, pa kada je pečenje napola gotovo, dodati krompir i nastaviti sa pečenjem, uz povremeno dolivanje supe dok meso ne omekša.
Izvor: Dobra hrana
Slične Vesti
Pročitajte još
Istina je samo jedna: Pesma Đurđevdan nema veze sa ljubavnom pričom, već sa neopisivom tragedijom
Kako je nastala pesma Đurđevdan...
06/05/2024
Saznajte višeKako se čestita Uskrs: Hristos vaskrse, voskrese ili vaskrese?
Kako se čestita Uskrs
05/05/2024
Saznajte višeLjilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)